PARTNERI: Prihlásenie | Registrácia | Objednávka

Články

Tagy

7 najtrendovejších dlažieb roku

Túžite po dlažbe, ktorá bude reflektovať všetky aktuálne trendy? V našom článku sme pre vás vytipovali 7 najtrendovejších dlažieb tejto sezóny.    

1. EKO RADA - ekonomická a ekologická dlažba

Dlažby z našej novej EKO RADY sa stali hitom tejto sezóny. Jej formátom a farebnosťou  Vzhľadom na aktuálnu infláciu a plošné zdražovanie cien stavebných materiálov k nám stále častejšie prichádzajú zákazníci s požiadavkou cenovo priaznivej dlažby, ktorá si zachová prvotriednu kvalitu. Odpoveďou na požiadavku trhu sa stali nové ekologické a ekonomické dlažby EKOLINE multiformát, EKO TOPLINE V, EKO 6, EKO 7. Všetky dlažby z EKO RADY sú charakteristické prírodnými sivými farebnými odtieňmi, ktorých výroba je energeticky menej náročná, čo sa môže pri nezmenenej kvalite odraziť na priaznivejšej cene. Sivá je zároveň univerzálnou farbou, ktorá je vyhľadávaná pre nadčasovosť.    

2. SMARTLINE vo farebnom prevedení onyx  

Dlažbu SMARTLINE v unikátnom farebnom prevedení onyx odporúčajú architekti pre zaujímavú „patchwork“ štruktúru. Odtieň onyx vyniká svojou farebnou škálou. V tejto farbe sú pridané pigmenty sivej a a pieskovej farby, takže ju hravo skombinujete s teplými a studenými farbami plotu a fasády. Nebojte sa kombinovať. Ak máte fasádu domu ladenú do studených tónov a chcete váš priestor vonku spestriť, k tomu vám dopomôžu pingmenty pieskovej. V týchto tónoch je vhodné vybrať plot ladený do sivých odtieňov. Ak však máte fasádu v teplých tónoch ako je žltá a béžová, dlažba v onyxovej farbe utlmí celkový dojem, ktorý môžete následne znásobiť pri plote v béžových tónoch. Takýmto tónom je možné kombinovať teplé a studené tóny, ktoré sa vzájomne prelínajú. Dlažba je vhodná aj pre malé plochy bez potreby členenia iným druhom dlažby. Dlažba vďaka unikátnym farebným odtieňom nikdy nebude pôsobiť fádne.

3. VARIO XL vo farebnom prevedení granit

Patríte k zákazníkom, pre ktorých je dôležitá kreativita a jedinečnosť? Voľbou číslo 1 bude pre vás dlažba VARIO XL. Vyniká možnosťou variabilných riešení pri kombinovaní vzoru a farieb. Pri realizácii si tak môžete vytvoriť kreatívne riešenie na mieru podľa vašej predstavy. Dlažba je pojazdná osobným autom, preto je vhodná na výstavbu parkovísk. Takýmto spôsobom viete prepojiť parkovisko s chodníkom a terasou. Ohraničenie alebo spestrenie zón okolo domu dosiahnete zmenou farebnosti alebo iným typom vkladaného vzoru. Vzhľadom na rozmanitú skladbu je dlažba optimálna na väčšie a členitejšie povrchy.

4. GRANDE vo farebnom prevedení granit

Dlažbu GRANDE zákazníci preferujú pre melírované farebné odtiene a možnosť vybrať si až z 8 neštandardných farebných prevedení, ktoré dodajú domovu nádych jedinečnosti. Nový rozmer 60 x 60 cm je aktuálne veľmi žiadaný kvôli vysokej variabilite. Dlažba sa radí z hľadiska formátu medzi veľké a zároveň pojazdné autom. Formát 30x30 a 60x30 v hrúbke 8cm je dokonca pojazdná autom nad 3,5 tony. Samozrejme je dôležité dbať na kvalitnú pokládku.  Ak máte v pláne zrealizovať parkovisko z väčších formátov je dlažba Grande skvelým riešením. V posledných rokoch je trendy využívať predovšetkým väčšie formáty, ktoré pôsobia jednotne a čisto. Hitom tejto sezóny je farebné prevedenie granit a jura. Dlažbu Grande je možné kombinovať v 3 rozmeroch, s ktorými si viete vytroviť vlastný jedinečný vzor. Ten je možné kombinovať s obrubníkmi a doplnkovou dlažbou s nášho portfólia. 

5. Plaza multiformát vo farebnom prevedení mušľová

Milovníkov romantického rustikálneho štýlu ohromí melírovaná dlažba PLAZA multiformát. Prináša škálu farebných odtieňov pálenej hliny, ktorá je charakteristická pre tradičnú toskánsku architektúru. Vyhľadávané je farebné prevedenie mušľová, ktoré vášmu domovu prinesie neopakovateľnú stredomorskú atmosféru. Táto dlažba sa skvele hodí k rodinným domov, ktoré sú ladené do teplých tónov. Najčastejšie využitie nájde pri tehlovej fasáde alebo plotu, ktorý je v tónoch hnedej a červenej. Táto dlažba má výrazný charakter, preto odporúčame k nej voliť jemnejšie tóny aby vynikla jej výnimočná štruktúra.

6. IMPERIAL vo farebnom prevedení strieborná

Požadujete od svojej dlažby protišmykové vlastnosti? Dlažba IMPERIAL zaujme jemne zdrsneným povrchom, ktorý jej dodáva mimoriadne vlastnosti. Impozantný formát až 80 x 80 cm predurčuje dlažbu na veľkolepé minimalistické riešenia. Dlažba IMPERIAL je architektmi často využívaná na prepojenie interiéru a exteriéru. Ušľachtilý povrch dlažby je dôstojným partnerom pre akúkoľvek nadväzujúcu podlahu v interiéri. Pre svoje jedinečné vlastnosti je dlažba často využívaná aj k bazénom.  

7. TRAVERTINO

Hľadáte vhodnú dlažbu na veľkú plochu, na terasu alebo k bazénu? Pre náročných zákazníkov odporúčame TRAVERTINO. Veľkoformátové platne do priestoru prinášajú kus prírody. K tejto dlažbe sme pre vás vytvorili systém TRAVERTINO, ktorý obsahuje dlažbu, schodiskový stupeň, obrubník, palisádu a bazénový lem. Spojením prvkov TRAVERTINO viete vyskladať celú exteriérovú časť našej záhrady. Vášmu domovu dodá dlažba nádych luxusu a pocit slnečného Stredomoria.     

Zaujala vás niektorá z našich trendových dlažieb? Príďte si pozrieť svojho favorita naživo na výstavnú plochu ABWland, kde vám s výberom pomôže náš dizajnér.

7 najtrendovejších dlažieb roku
Predchádzajúci článok
Ako vybrať plot?
Ako vybrať plot?

Zima sa nezadržateľne blíži. Pre mnohých z nás to znamená výmenu grilovačiek a záhradných osláv za teplo obydlia a presun zo svojich dvorov do interiéru. Trendy zo zahraničia však už dlho ukazujú, že byť celú zimu zatvorený doma môže byť škoda. Naše dvory ponúkajú možnosti aktívneho využitia aj počas chladnejšieho zimného obdobia. Mnohé exteriérové aktivity sú  zároveň zdraviu prospešné. Pre aktívne využívanie dvora počas zimy je nenahraditeľným  prvkom aj exteriérová dlažba. Tá umožňuje tráviť voľný čas na dvore aj počas daždivých a snežných dní, kedy je terén vlhký a podmáčaný. Zároveň tvorí dôležitý prvok z hľadiska bezpečnosti. Kvalitná značková dlažba určená pre exteriér je mrazuvzdorná a má protišmykové vlastnosti. Možností, ako dlažbu využiť v zime je veľa,  i keď sa to bežnému užívateľovi tak javiť nemusí. V tomto článku sme zhrnuli trendy pri využívaní dvora, ktorými sa môžete inšpirovať.     

Otužovanie

Hitom posledných rokov je otužovanie. To môže mať pozitívny vplyv na zdravie a imunitu.  Dôležité je však začať s otužovaním správne. Pri akomkoľvek otužovaní je potrebné poradiť sa najskôr s odborníkom. Mnohí začiatočníci si mylne myslia, že otužovanie znamená decembrový kúpeľ v miestnom rybníku. Nesprávny postup pri otužovaní môže naopak zdraviu škodiť. Začať s otužovaním je potrebné pozvoľna a odporúčané je otužovať sa na úvod napríklad vzduchom. Teda dopriať si v zime poobednú kávu na svojej terase môže byť dobrým štartom pre postupné otužovacie aktivity. Pravidelné a hlavne rozumné vystavovanie sa chladu môže byť pre ľudský organizmus veľmi prospešné. Postupné otužovanie môže trvať až dva roky, kedy si vaše telo zvykne na chlad a tým posilní váš imunitný systém. Pre pokročilých môže byť skvelý impulz plávanie v bazéne aj mimo letných mesiacov alebo krátkodobá chôdza na boso v snehu. Takýmto spôsobom sa môžete otužovať aj v zime. Je však dôležité myslieť na kvalitnú dlažbu, ktorá je protišmyková. Najlepším riešením sú štruktúry s malými výstupkami kameniva. Dlažbu s týmito vlastnosťami môžete nájsť v našom portfóliu pod názvom IMPERIAL Exclusive. Vyznačuje sa kvalitou a čistým dizajnom a často je využívaná práve k bazénom, na terasy a na prepojenie interiéru s exteriérom.

Vonkajšia sauna

K studeným bazénom patrí vyhriata sauna. Ešte väčší pôžitok ako spoločné saunovanie vo wellness centrách ponúka vlastná domáca sauna, ktorá je dnes široko dostupná v rôznych prevedeniach. Od samostatne stojaceho saunového domčeku po saunu integrovanú v dome s výstupom na dvor. Vďaka širokej ponuke už do vlastnej sauny nemusíte investovať desaťtisíce eur. Vonkajšia sauna umožní zjednotenie s prírodou a pri saunovaní môže ponúkať krásne romantické výhľady. Zároveň náš dvor ponúka priestor na otužovanie v snehu, bazéne alebo prírodnom jazierku pri saunovom procese. Tieto prvky domáceho wellnessu viete vizuálne prepojiť jednoduchým chodníkom, ktorý krásne doplní vašu záhradnú architektúru. Taktiež slúži k jednoduchému presunu z jedného bodu do druhého tak, aby bol bezpečný a príjemný pre vaše chodidlá.

Vírivka

Ťažko si predstaviť idylickejší mrazivý zimný večer, ako večer strávený kúpeľom v horúcej vírivke s pohárikom šampanského s krásnym výhľadom, ktorý ponúka váš dvor. Dopriať si tento relax môže každý majiteľ rodinného domu. Vlastná vírivka dnes už nie je výsadou milionárov a niektoré modely kúpite za menej ako 300 €. Okrem relaxu môže vírivka prinášať viaceré zdravotné benefity pri uvoľnení stresu a napätia.

Zimné grilovačky

Milujete grilovanie? Stretnutia s rodinou alebo priateľmi je vhodné presunúť do exteriéru aj počas zimných mesiacov. Nenahraditeľným elementom pri stretávaní je oheň, ktorý prináša teplo a pohodu do každej domácnosti. Ak nemáte k dispozícii gril, je možné využiť aj ďalšie možnosti, ktoré ponúka trh - od elektronických až po plynové produkty, ktoré nahradzujú klasické palivá ako je drevo a uhlie. Patrí k nim plynový krb, oheň na bioetanol alebo elektrické ohrievače. Týmito produktmi si môžete predĺžiť pobyt vonku o niekoľko týždňov. Ak by ste však mali chuť na väčší projekt, môžete vo vašej záhrade postaviť pergolu alebo zimnú záhradu, ktorá vás ochráni pre zimou a dažďom. Takáto pergolu môžete prepojiť s terasou a oddeliť ju presklenou časťou. O zjednotenie vizuálu sa postará dlažba, ktorá bude prepájať priestor pod pergolou a vonkajšou terasou. Výhodou je grilovanie na terase a stolovanie pod pergolou, ktorú si viete vyhriať na príjemnú teplotu. Príprava jedla na dvore nemusí byť len výsadou osláv a špeciálnych príležitostí. V spojení so saunou a vírivkou môže byť zimná vonkajšia párty pre hostí nezabudnuteľná. Estetický zážitok hostí umocní aj vhodne zvolená dlažba, ktorá reflektuje najnovšie dizajnové trendy.

Obľúbenými modelmi tejto sezóny sú GRANDEVARIO XL. Dlažbu GRANDE zákazníci preferujú pre melírované farebné odtiene a možnosť vybrať si až z 8 neštandardných farebných prevedení, ktoré dodajú domovu nádych jedinečnosti. Model VARIO XL zákazníci obľubujú pre možnosť variabilných riešení pri kombinovaní vzoru. Pre ekonomicky a ekologicky zmýšľajúcich zákazníkov je voľbou číslo 1 nová EKO RADA. Dlažby EKOLINE multiformát, EKO 7, EKO 6EKO TOPLINE V boli navrhnuté, aby ich výroba bola energeticky úspornejšia a šetria tak planétu aj vašu peňaženku. Zároveň sú ich sivé farebné odtiene z dlhodobého hľadiska optimálnou voľbou, pretože sivá nikdy nevyjde z módy.

Športovanie a zábava s deťmi  

Aktívny životný štýl by sme si mali udržať bez ohľadu na ročné obdobie. Aj zima prináša možnosti na pohybové aktivity na našom dvore. Ranná rozcvička na čerstvom vzduchu sa môže stať pravidelným rituálom prinášajúcim zdravotné benefity. Deti dokážeme zabaviť stavaním snehuliaka, iglu alebo guľovačkou. Ak je však vonku mokrý trávnik a blato, vtedy sa dlažba stáva skvelým spoločníkom na hry. Taktiež vďačným priestorom na detské kresby. Pri akejkoľvek pohybovej aktivite je nutné myslieť na bezpečnosť. Najmä v zimnom období môže byť terén šmykľavý. Najviac úrazov v zimnom období vzniká práve pošmyknutím. Preto je dôležitým prvkom na našom dvore práve kvalitná dlažba s protišmykovými vlastnosťami. Pri vývoji dlažieb v ABW myslíme v prvom rade na bezpečnosť. Všetky naše dlažby majú nekompromisne protišmykové vlastnosti. Vlajkovou loďou v protišmykových parametroch je prémiová dlažba IMPERIAL, ktorá bola špeciálne navrhnutá k bazénom a na terasy.    

Zaujali vás naše inšpirácie na zimné využitie dvora, no nemáte ešte vyriešenú dlažbu? Navštívte našu výstavnú plochu ABWland, kde vám naši špecialisti pomôžu s výberom  dlažby, ktorá vám umožní využívať váš dvor aj v zimnom období. 

   

Nasledujúci článok
Zima na dlažbe
Ako vybrať plot?

Zima sa nezadržateľne blíži. Pre mnohých z nás to znamená výmenu grilovačiek a záhradných osláv za teplo obydlia a presun zo svojich dvorov do interiéru. Trendy zo zahraničia však už dlho ukazujú, že byť celú zimu zatvorený doma môže byť škoda. Naše dvory ponúkajú možnosti aktívneho využitia aj počas chladnejšieho zimného obdobia. Mnohé exteriérové aktivity sú  zároveň zdraviu prospešné. Pre aktívne využívanie dvora počas zimy je nenahraditeľným  prvkom aj exteriérová dlažba. Tá umožňuje tráviť voľný čas na dvore aj počas daždivých a snežných dní, kedy je terén vlhký a podmáčaný. Zároveň tvorí dôležitý prvok z hľadiska bezpečnosti. Kvalitná značková dlažba určená pre exteriér je mrazuvzdorná a má protišmykové vlastnosti. Možností, ako dlažbu využiť v zime je veľa,  i keď sa to bežnému užívateľovi tak javiť nemusí. V tomto článku sme zhrnuli trendy pri využívaní dvora, ktorými sa môžete inšpirovať.     

Otužovanie

Hitom posledných rokov je otužovanie. To môže mať pozitívny vplyv na zdravie a imunitu.  Dôležité je však začať s otužovaním správne. Pri akomkoľvek otužovaní je potrebné poradiť sa najskôr s odborníkom. Mnohí začiatočníci si mylne myslia, že otužovanie znamená decembrový kúpeľ v miestnom rybníku. Nesprávny postup pri otužovaní môže naopak zdraviu škodiť. Začať s otužovaním je potrebné pozvoľna a odporúčané je otužovať sa na úvod napríklad vzduchom. Teda dopriať si v zime poobednú kávu na svojej terase môže byť dobrým štartom pre postupné otužovacie aktivity. Pravidelné a hlavne rozumné vystavovanie sa chladu môže byť pre ľudský organizmus veľmi prospešné. Postupné otužovanie môže trvať až dva roky, kedy si vaše telo zvykne na chlad a tým posilní váš imunitný systém. Pre pokročilých môže byť skvelý impulz plávanie v bazéne aj mimo letných mesiacov alebo krátkodobá chôdza na boso v snehu. Takýmto spôsobom sa môžete otužovať aj v zime. Je však dôležité myslieť na kvalitnú dlažbu, ktorá je protišmyková. Najlepším riešením sú štruktúry s malými výstupkami kameniva. Dlažbu s týmito vlastnosťami môžete nájsť v našom portfóliu pod názvom IMPERIAL Exclusive. Vyznačuje sa kvalitou a čistým dizajnom a často je využívaná práve k bazénom, na terasy a na prepojenie interiéru s exteriérom.

Vonkajšia sauna

K studeným bazénom patrí vyhriata sauna. Ešte väčší pôžitok ako spoločné saunovanie vo wellness centrách ponúka vlastná domáca sauna, ktorá je dnes široko dostupná v rôznych prevedeniach. Od samostatne stojaceho saunového domčeku po saunu integrovanú v dome s výstupom na dvor. Vďaka širokej ponuke už do vlastnej sauny nemusíte investovať desaťtisíce eur. Vonkajšia sauna umožní zjednotenie s prírodou a pri saunovaní môže ponúkať krásne romantické výhľady. Zároveň náš dvor ponúka priestor na otužovanie v snehu, bazéne alebo prírodnom jazierku pri saunovom procese. Tieto prvky domáceho wellnessu viete vizuálne prepojiť jednoduchým chodníkom, ktorý krásne doplní vašu záhradnú architektúru. Taktiež slúži k jednoduchému presunu z jedného bodu do druhého tak, aby bol bezpečný a príjemný pre vaše chodidlá.

Vírivka

Ťažko si predstaviť idylickejší mrazivý zimný večer, ako večer strávený kúpeľom v horúcej vírivke s pohárikom šampanského s krásnym výhľadom, ktorý ponúka váš dvor. Dopriať si tento relax môže každý majiteľ rodinného domu. Vlastná vírivka dnes už nie je výsadou milionárov a niektoré modely kúpite za menej ako 300 €. Okrem relaxu môže vírivka prinášať viaceré zdravotné benefity pri uvoľnení stresu a napätia.

Zimné grilovačky

Milujete grilovanie? Stretnutia s rodinou alebo priateľmi je vhodné presunúť do exteriéru aj počas zimných mesiacov. Nenahraditeľným elementom pri stretávaní je oheň, ktorý prináša teplo a pohodu do každej domácnosti. Ak nemáte k dispozícii gril, je možné využiť aj ďalšie možnosti, ktoré ponúka trh - od elektronických až po plynové produkty, ktoré nahradzujú klasické palivá ako je drevo a uhlie. Patrí k nim plynový krb, oheň na bioetanol alebo elektrické ohrievače. Týmito produktmi si môžete predĺžiť pobyt vonku o niekoľko týždňov. Ak by ste však mali chuť na väčší projekt, môžete vo vašej záhrade postaviť pergolu alebo zimnú záhradu, ktorá vás ochráni pre zimou a dažďom. Takáto pergolu môžete prepojiť s terasou a oddeliť ju presklenou časťou. O zjednotenie vizuálu sa postará dlažba, ktorá bude prepájať priestor pod pergolou a vonkajšou terasou. Výhodou je grilovanie na terase a stolovanie pod pergolou, ktorú si viete vyhriať na príjemnú teplotu. Príprava jedla na dvore nemusí byť len výsadou osláv a špeciálnych príležitostí. V spojení so saunou a vírivkou môže byť zimná vonkajšia párty pre hostí nezabudnuteľná. Estetický zážitok hostí umocní aj vhodne zvolená dlažba, ktorá reflektuje najnovšie dizajnové trendy.

Obľúbenými modelmi tejto sezóny sú GRANDEVARIO XL. Dlažbu GRANDE zákazníci preferujú pre melírované farebné odtiene a možnosť vybrať si až z 8 neštandardných farebných prevedení, ktoré dodajú domovu nádych jedinečnosti. Model VARIO XL zákazníci obľubujú pre možnosť variabilných riešení pri kombinovaní vzoru. Pre ekonomicky a ekologicky zmýšľajúcich zákazníkov je voľbou číslo 1 nová EKO RADA. Dlažby EKOLINE multiformát, EKO 7, EKO 6EKO TOPLINE V boli navrhnuté, aby ich výroba bola energeticky úspornejšia a šetria tak planétu aj vašu peňaženku. Zároveň sú ich sivé farebné odtiene z dlhodobého hľadiska optimálnou voľbou, pretože sivá nikdy nevyjde z módy.

Športovanie a zábava s deťmi  

Aktívny životný štýl by sme si mali udržať bez ohľadu na ročné obdobie. Aj zima prináša možnosti na pohybové aktivity na našom dvore. Ranná rozcvička na čerstvom vzduchu sa môže stať pravidelným rituálom prinášajúcim zdravotné benefity. Deti dokážeme zabaviť stavaním snehuliaka, iglu alebo guľovačkou. Ak je však vonku mokrý trávnik a blato, vtedy sa dlažba stáva skvelým spoločníkom na hry. Taktiež vďačným priestorom na detské kresby. Pri akejkoľvek pohybovej aktivite je nutné myslieť na bezpečnosť. Najmä v zimnom období môže byť terén šmykľavý. Najviac úrazov v zimnom období vzniká práve pošmyknutím. Preto je dôležitým prvkom na našom dvore práve kvalitná dlažba s protišmykovými vlastnosťami. Pri vývoji dlažieb v ABW myslíme v prvom rade na bezpečnosť. Všetky naše dlažby majú nekompromisne protišmykové vlastnosti. Vlajkovou loďou v protišmykových parametroch je prémiová dlažba IMPERIAL, ktorá bola špeciálne navrhnutá k bazénom a na terasy.    

Zaujali vás naše inšpirácie na zimné využitie dvora, no nemáte ešte vyriešenú dlažbu? Navštívte našu výstavnú plochu ABWland, kde vám naši špecialisti pomôžu s výberom  dlažby, ktorá vám umožní využívať váš dvor aj v zimnom období. 

   

Tagy