Spoločnosť ABW sa môže popýšiť novou nízkoenergetickou budovou

Cieľom a víziou spoločnosti ABW je neustále sa zlepšovať a modernizovať nielen výrobu, ale aj okolité priestory. Príkladom je vynovený ABWland, ktorý je najväčšou výstavnou plochou dlažieb, plotov a schodov na Slovensku, ako aj úplne nová administratívna budova pre zamestnancov, ktorá spĺňa náročné kritériá moderného dizajnu a  viaceré nízkoenergetické štandardy.

Spoločnosť ABW je na trhu v oblasti výroby a predaja exteriérových dlažieb, plotov a schodov už od roku 1999. Počas takmer 20 rokov prešla spoločnosť mnohými zmenami a neustále sa snaží zlepšovať nielen výrobné procesy, ale aj komfort zákazníkov a svojich zamestnancov.

ABW sa od roka 2018 môže pochváliť novou výrobnou linkou, ktorá je na Slovensku unikátna. Zároveň sa inovujú služby zákazníckeho servisu, ako napr. vylepšený technicko-poradenský servis, ktorý zahŕňa aj tohtoročnú novinku. V ABW vám okrem grafického návrhu riešenia exteriéru a záhrady pripravia aj presný plán s počtami jednotlivých kusov dlažieb, betónových plotových tvárnic či obrubníkov, aby ste nemuseli kupovať viac, ako je potrebné! Všetky výrobky si navyše môžete pozrieť vo vynovenom ABWlande – najväčšej výstavnej ploche dlažieb i plotov na Slovensku, kde presne zistíte aký povrch, štruktúru či farbu majú jednotlivé kúsky betónových výrobkov.

Nezabúdame na našich zamestnancov

Úplne nová administratívna budova sa môže popýšiť viacerými modernými a nízkoenergetickými štandardmi, ktoré okrem vizuálnej stránky spríjemnia prácu administratívnym zamestnancom. Nová „zelená“ budova získala energetický certifikát triedy A a pri jej stavbe boli použité čisto prírodné materiály – betón, drevo a izolácia Nobasil.

V celej budove sú inštalované 3-komorové hliníkové okná s úpravou, ktorá odráža slnečné lúče. O vykurovanie budovy sa postará tepelné čerpadlo, ako aj moderné podlahové kúrenie. V letných mesiacoch zasa poteší zdravšie a ekologickejšie stropné chladenie.

Okrem toho sa môžu zamestnanci tešiť na inteligentný systém rekuperácie vzduchu a akustické stropy v celej budove, ktoré znižujú ozvenu. Nová administratívna budova je inteligentná, je možné ju prepojiť s telefónom či tabletom a ovládať všetky funkcie aj na diaľku.

Pri výstavbe zvolili architekti systém open-office, aby boli jednotlivé oddelenie funkčne prepojené a ich komunikácia skvalitnená. Zamestnanci budú obklopený nábytkom a obkladmi z prírodného dreva v jemných odtieňoch. V celej budove sa budú nachádzať kaučukové podlahy.

Budova spĺňa moderné a nízkoenergetické certifikáty aj v rámci exteriéru. Nebude chýbať vegetačná strecha, ktorá bude doplnené svetlíkom na prirodzené presvetlenie budovy. Svetlíky dodávajú očiam prirodzené svetlo, ktoré je pri práci viac než potrebné. Od prirodzeného denného svetla sú totiž závislé mnohé funkcie nášho tela, ako napríklad zrak alebo aj psychika. Prirodzené svetlo a jeho pravidelný denný cyklus úzko súvisí s naším biorytmom a napomáha psychickej pohode a vyrovnanosti.

Zeleň okolo budovy bude pravidelne udržiavaná závlahovým systémom a modernými automatickými kosačkami. Za budovou nájdu zamestnanci vlastnú oázu pokoja – veľkú terasu. Pre šoférov, ktorí navštívia spoločnosť ABW, bude vedľa novej budovy pripravený oddychový altánok. Samozrejmosťou je aj prirodzené napojenie na výstavnú plochu ABWland, kde budú zamestnanci poskytovať technicko-poradenský servis.

Návrat hore